9 Ekim 2008 Perşembe

Seven kadın yatakta her şeyi yapmalı mı?


Evet, onun istediği gibi bir cinsel ilişki sona erdi. İlk önce erkek kadını sonra da kadın erkeği dudakları ile mutlu etti. Kadın artık kalkmak ve dişlerini fırçalamak istiyor. Ama kalkmaya cesaret edemiyor; çünkü partneri hala zevki sefa içinde mest olmakla meşgul! Aynı zamanda yaptıklarından dolayı mide bulantısı çeken kadın bir yandan da neyi yanlış yapıyorum diye düşünüyor.

"Beraber olduğum erkek bunu istiyor ve ben onu seviyorum!" Doğru, partneriniz bundan hoşlanıyor olabilir. Ama 'seven kadın her şeyi yapar' düşüncesinden kurtulmanın zamanı çoktan geldi. Bilhassa yatakta bunu aşmak gerekiyor.

Cinsel özgürlük kavramı birçok çift için her şeyi yapabiliriz değil, her şeyi yapmak zorundayız gibi algılanıyor. Oysa cinsel özgürlüğün gerçek anlamı istediğimiz her şeyi yapabiliriz, istemediklerimizi değil..
.
Tabuların yıkılması

Uzmanlar partnerlerin aşırı isteklerinin hatalara yol açtığını düşünüyor. Örneğin oral veya anal seksten hoşlanmayan kadınlar kendilerinde bir sorun olduğuna inanmaya başlayabilirler. Oysa iyi bir cinsel ilişki için kişilerin kendilerine şu soruları yöneltmeleri gerekiyor. Hoşlandıkları neler, neleri yaşamak istiyorum ve en önemlisi zevk almak için nelere ihtiyacım var?
Uzmanlara çok sık yöneltilen bir soru ise oral seksten nasıl hoşlanabilirim sorusudur. Hayat boyunca midye yemeyen bir insanın bundan hoşlanmasını sağlamak ne kadar zorsa, bu soruya da bir çözüm üretmek o kadar zor olsa gerek. Bu aslında; 'Midye tavayı sevmem için ne yapmam gerekir?' gibi garip bir durumdur. Uzmanlar birçok kadının oral seksten hoşlanmadıklarını ve bundan ötürü de kendilerini iyi hissetmediklerini söylüyor. Tabii bunun nedenleri farklı olabilir. Ama asıl önemlisi, bir kadının bunu yapmak isteyip istemediğine gerçek anlamda karar vermesidir. Bir kez, hatta birkaç kez denemekten bir şey olmayabilir, belki zevk de alınabilir. Ama zorla zevk almaya çalışmak pek doğru olmayabilir!

Kişiye özel duygular

Cinsellik iki insan arasında yaşanan özel bir duygu yoğunluğudur. Buna rağmen cinselliğin her geçen gün biraz daha cazibesini kaybettiğini söylemek mümkün. Çünkü sık sık yaşanan günübirlik ilişkiler, duygunun çok arkalara atıldığı ve sadece tensel hazların öne çıkarıldığı beraberlikler, zaman geçtikçe bunun bir yaşam biçimi haline dönüşmesi, kişiyi yorar, yıpratır ve zevk vermekten çok bir tüketime dönüşür. Oysa sevişmek, tenlerin buluşması, iki kişi arasında yaşanabilecek en mahrem, en özel duygu yoğunluğudur. Bunun özel yaşanmasına da son derece önem vermek gerekir.

Rahatlık ve korkmak

Günümüzde cinsellik hakkında birçok şey yazılıp çiziliyor. Bu da cinselliğin her yerde her şekilde konuşulmasına yol açıyor. Böylece de günümüz kadınları istediklerini çok daha rahat dile getirebiliyorlar. Fakat bunun karşılığında, cinsel rahatlık birçok korkuyu da beraberinde getiriyor. Hangi pozisyonların orgazmı kolaylaştırdığını bilmek iyi olabilir. Fakat bunları uyguladıktan sonra gerçek mutluluğa erişemeyen kadınlar kendilerinde bir sorun olduğunu düşünmeye başlayabilirler. Oysa ancak kafadan bütün sorunların, soruların, tabuların, korkuların, beklentilerin, her şeyin tamamen aşılmasıyla seks hak edildiği şekilde yaşanır ve beraberinde de mutlaka müthiş orgazmı getirir.

Hoşunuza gidenleri belirleyin!
Uzmanlar kadınların cinsel ilişkide kendilerine nelerin zevk verdiğine dikkat etmeleri gerektiğini söylüyor. Hangi pozisyonda neyi hissediyorum? Bu soru çok önemlidir. Hatta işin sırrı burada denebilir. Sonrası ise kadına kalmış. Partnerinizi dilediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Sizin zevk almanız ona daha çok zevk verecektir. Aynı zamanda mutluluğa giden değişik yollar denemek de doğru olabilir. Fakat en önemlisi, kadınlar istemedikleri müddetçe yenilikleri reddedileceklerini deöğrenmelidirler.

Sorunlara konuşarak çözüm

Bunun birçok nedeni olabilir. Fakat en önemli nedenlerden biri kadınların kendilerini baskı altında hissediyor olmalarıdır. Kadınların her zaman her şeyden zevk almak zorunda olmadıklarını bilmeleri gerekir. Çünkü ancak bu şekilde gerçekten hoşlandıkları fantezileri hayata geçirebilirler. Ayrıca yatakta her şeyi yapmak istemeyen kadınların eşlerini kaybetme korkusunu yaşadıkları bir gerçektir. Fakat bu korkuların da aşılması gerekir. En doğrusu partnerlerin yatak odası sorunlarını rahatlıkla konuşmaları ve kendilerine en uygun çözümü bulmalarıdır. Konuşulmazsa sorunlar içinden çıkılmaz bir düğüme dönüşür. Yatak odası kabusu yaşamaya başlamadan önce, sorunları henüz küçükken çözmeye başlamalısınız. Elbette önce konuşarak, sonra da isteklerinizi hayata geçirerek...

Dogum Yaklasırken


dogum yaklasırken

1. Son ay kontrollerinizi yaptırın. Temel amaç, bebeğin plasentadan yeterli besin ve oksijen alabildiğinden emin olmak ve doğum şekli konusunda görüş sahibi olabilmektir.


2. Bebek hareketleri… Özellikle son iki ayda bebek hareketleri bebeğinizin sağlık durumu için güvenilir bir göstergedir.


3. NST; son ayda miad geçmesinde ve özel durumlarda bebeğin iyilik halinin saptanmasında önemli testlerdendir.


4.Miat geçmesi; titizlikle yaklaşım gerektiren stresli bir dönemdir.


Doğum için hastaneye giderken valizinizde neler olmalı?


Kendiniz İçin :Anne adayı, bebeği için hazırlayacağı bavula kendi kişisel bazı eşyalarını da ilave etmeli veya ayrı bir valiz yapmalıdır.


Mutlaka Gerekenler


Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, 1 paket hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme ucunuza sürmek için krem, kirli çamaşır torbası.


İnce detaylar


Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.


Güzel görünmek sizin de hakkınız


Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz. Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.


Bebeğiniz için :


Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…


• En küçük boy çocuk bezi (1 paket)


• Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)


• Zıbın (3 adet)


• Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)


• Başlık (2 adet)


• Patik (2 çift)


• Çorap (3 çift)


• Eldiven (2 çift)


• Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)


• Bebek battaniyesi (1-2 adet)


• Yumuşak küçük havlu (4-5 adet) Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…


Son olarak; Kişisel temizlik için doğumdan 1 hafta öce epilasyon yaptırın. Doğum öncesi , Oje , takma diş , takı ( yüzük , küpe , kolye ) varsa çıkartın

Mayolar