28 Eylül 2008 Pazar

Kadinin İç Dunyasi


Çoğu kadın için iç çamaşırı çok önemli bir ayrıntıdır. Kimisi öncelikli olarak rahatlığı tercih ederek ayrıntılara fazla dikkat etmezken kimi kadınlar için de hangi kıyafetle hangi rengin ve modelin giyildiği ayrı bir önem taşır. Hatta çoğu zaman kadınların gerçek iç dünyasını yansıtır iç giyim.


Kadınların iç çamaşırı seçimindeki titizliklerinin nedeni, önce kendilerini seksi ve hoş hissetmek, ardından da eşlerini etkilemektir. Peki kadınların bunca uğraşı, saatlerini dükkanlarda geçirip kendilerine en yakışan çamaşırları bulmaya çalışmalarının erkekler için önemi nedir?

Erkeklere yöneltilen bu soruya ilginç cevaplar alınabiliyor. Kimisi, temizlikten başka pek önem vermediğini söylerken kimisi duruma, yere ve zamana göre olmadık şeylerin bile hoşa gidebileceğini ifade ediyor.Çamaşır, kadınlar için olduğu kadar erkekler için de büyük anlam “ifade ediyor

Erkekler iç giyime deli oluyor. Mesela kafalarında taptıkları bazı renkler var. Bazılarını ise cok kötü buluyorlar. Hatta sırf iç çamaşırı yüzünden bir kızdan vazgeçebiliyorlar. Ben biraz daha ılımlıyım o konuda.”İç giyim konusunda çoğu kadın açısından temizlikten sonra gelen en önemli şeyin şıklık olduğu biliniyor. Normal bir kıyafet gibi görünmese bile gizliliğinin getirdiği heyecan da kadınların hoşuna gidiyor.

En çok sevilen çamaşırlarBaby Doll, mini ya da uzun bir elbiseyi andıran bir iç giyim modeli. Kombinezon altına giyilen tanga ya da G-string adı verilen arkası ip çamaşırlar ve tek parça mayoya benzeyen, kimi zaman bir tünik ile tamamlanan body'ler de kadın iç giyiminin en sevilen ürünlerinden.Renklerin diliYapılan anketlere göre sarışınlar daha çok siyahı, yeşili ve mavinin çeşitli tonlarını tercih ediyor.

Kızıllar yeşil, pembe ve diğer pastel renklerdeki iç çamaşırlarından hoşlanıyorlar. Esmerler ise, tenlerinin rengine göre en çok kırmızı, beyaz ve bazen siyah iç çamaşırlardan hoşlanıyor.Mavi: Bu, evliliğe ve aşka olan inancı itiraf eden bir renk.

Canlı mavilerin taze havası, pastel mavilerin klasik görünümü de dahil seçtiğiniz mavi tonu aşkınızın sonsuzluğunu ve sevginizi tarif ediyor

.Şarap Kırmızısı:

Zengin ve lüks bir havaya sahip olan şarap kırmızısı seçkinlik ve çok bilmişliğin ifadesi. Hafif pembeye kaçan tonu ise bu ifadeye biraz kırılganlık ve samimiyet katıyor.

Fildişi:

Bu renk geleneksellik ipuçları veriyor. Beyazla kontrast halinde kullanıldığında fildişinin yumuşak tonları gözleri ve gülümsemeyi ön plana çıkarıyor

.Lila:

Tutku ve romantizm bu renkte birleşiyor ve büyülü bir arzu havası yaratıyor. Aynı zamanda eski moda değerlerin ve modern hayallerin bileşimi olarak da kabul ediliyor.

Pembe:

Dişiliği ön plana çıkaran bu renk aynı zamanda romantizmin de had safhada temsilcisi. Toz pembe gibi masum tonlar genç kız hayallerini, idealleri ve sonsuz aşkı ifade ediyor.
Kırmızı: Her dilde olduğu gibi aşkın rengi, kırmızı. Kırmızı iç giyim, içten duyguları, saf romantizmi, büyüyü, tutkuyu anlatıyor Kırmızı renk,insanın sözlerle ifade edemediği duyguların temsilcisi
Siyah:
Bu renk de en az kırmızı kadar romantizmin büyüsünün rengi olarak kabul ediliyor. Ancak içerisinde en az tutku kadar gizem, içe kapanıklık ve ifade edilemeyen duygular barındırıyor.

Beyaz:
Masumiyetin rengi olan beyaz saflığı, dürüstlüğü ifade ediyor. Beyaz iç giyim biraz da çekingenliğin simgesi.

Göz Bakimi Nasil Yapilmalidir ?


Göz Bakımı
Kadınların çoğu cilt bakımına verdiği önemi göz kapaklarının bakımına vermezler. Oysa kırışmış, tazeliğini yitirmiş bir göz kapağı yaşınız genç olsa bile sizi olduğunuzdan çok daha yaşlı gösterir.

Göz kapağının cildi çok daha incedir. Bu yüzden göz kapağınızın temizliğinde yağlı krem kullanmak yerine tonik kullanın ve daha sonra gül suyuna batırılmış pamukla gözlerinize 10 dakika kompres yapın. Makyajınızı yaparken de temizlerken de gözlerinizi yıpratmayın.

Göz Çevresi Kırışıkları İçinBir kaşık yaş maya, 1 çay kaşığı süt, 1 çay kaşığı elma suyu ve 1 çay kaşığı balı iyice karıştırıp göz çevrenize parmak uçlarınızla yedirerek yayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. (Haftada bir kez uygulayabilirsiniz)

Göz BanyosuIhlamur Banyosu:
Gözlerinizi kapatacak kadar temiz bir bez veya tülbenti sıcak ıhlamur suyunda bir süre bekletip sıkın ve gözlerinizin üstüne koyup loş ışıklı bir odada sırtüstü uzanın. Soğuyuncaya kadar gözlerinizin üstünde bekletin. Daha sonra yumuşak bir havlu ile silin.

Gölge Banyosu:
Ellerinizi birbirine sürterek iyice ısıtın. Gözlerinizi kapayın ve ellerinizi gözlerinizin üzerine koyup 30 saniye bekleyin. Daha sonra ellerinizi gözlerinizden çekin. Gözlerinizi açmadan 30 saniye daha bekleyip gözlerinizi açın bu hareketi 5 kez tekrarlayın.

Göz MakyajıRenk SeçimiGeceleri yapacağınız makyajda koyu ren eyeliner kullanın. Rimel seçiminde bilinenin aksine siyah yerine kahverengi tonları tercih edin çünkü kirpiklerinize sürdüğünüz kahverengi tonlardaki rimel kirpiklerinizi daha doğal gösterecektir.

Göz makyajınızı yaparken öncelikle saç ve ten renginize, kıyafetinize uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Açık tenli, sarışınsanız veya kızılsanız hemen hemen her renk far kullanabilirsiniz. Esmerseniz, ve gözleriniz koyu renkse ilk önce kıyafetinizin rengine uygun tonlarda farları tercih etmelisiniz. Fakat esmerlere koyu renk farlar da yakışacaktır

Gözlerinize sürdüğünüz göz kaleminin daha doğal görünmesini istiyorsanız göz kaleminizi üst göz kapağınızın iç kısmına koyu bir şekilde sürüp gözlerinizi kapatıp açarak alt kirpiklerinizin diplerine bulaşmasını sağlayın.

Farınızı ilk olarak kirpik diplerine sürün ve daha sonra göz kapağınıza yayın.
Eğer kaşlarınıza doğru gölge vermek istiyorsanız göz kapağınıza sürdüğünüz farın bir ton koyusunu tercih edin ve aradaki renk geçişini yumuşatmak için iki rengi düzgün bir şekilde birbirine yedirin.

Lens kullanıyorsanız kesinlikle krem farları tercih edin ve eyelinerınızı göz kapağınızın üstüne kirpik diplerinden başlayarak tek hat şeklinde sürün.

Bakışlarınızın daha çok ön plana çıkmasını istiyorsanız yalnızca üst kirpiklerinize rimel sürün ve dudaklarınız için açık renk bir ruj kullanın.

Lens kullanıyorsanız kesinlikle krem farları tercih edin ve eyelinerınızı göz kapağınızın üstüne kirpik diplerinden başlayarak tek hat şeklinde sürün.

Gözlerinizin daha iri ve parlak görünmesini istiyorsanız kirpiklerinize siyah rimel sürdükten sonra üstüne bir kat lacivert rimel sürün.

Gözlerinize sürdüğünüz göz kaleminin daha doğal görünmesini istiyorsanız göz kaleminizi göz kapağınızın iç kısmına koyu bir şekilde sürüp gözlerinizi kapatıp açarak alt kirpiklerinizin diplerine bulaşmasını sağlayın.