13 Ekim 2008 Pazartesi

Bakimli Tirnaklar


Güçlü ve Bakımlı Tırnaklar İçin...
Ellerinizin güzelliği büyük ölçüde bakımlı tırnaklara sahip olmanıza bağlıdır. Güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olmak ise zordur. Kırılan, katlarına ayrılan tırnaklar bir anda ellerinizin tüm güzelliğini mahfedebilir. Mükemmel tırnaklara sahip olmak için önerilerimize bir göz atın...

Nemlendirin...

Güneş, klor ve sert temizlik deterjanları tırnaklarınızı hassaslaştırarak zedeler. Sokakta güneş korumalı bir krem kullanmayı, iş yaparken ise eldiven kullanmayı alışkanlık haline getirin. El ve ayak tırnaklarınızı mutlaka kaliteli bir krem ile nemlendirin.

Fırçalayın...

Tırnaklarınızın yan taraflarını törpülemekten kaçının. Böylece daha az kırılgan olmasını sağlarsınız. Günde birkaç kez tırnaklarınızı bir fırçayla yanlara doğru fırçalayın. Hareketlenen kan dolaşımı sayesinde tırnaklarınız daha çabuk uzayacaktır. Demir, kalsiyum, B vitamini ve potasyum açısından zengin olan besinler, vücudunuzun geri kalanı için olduğu gibi tırnaklarınız için de faydalıdır.

Masaj Yapın...

Tırnaklarınız zayıf, kırılgan ve katlara ayrılıyorsa, nedeni yeterince su içmemeniz olabilir. Mutlaka bol ve yeterli su tüketin. Alkollü losyonlar kullanmamaya özen gösterin. Her bir parmağınıza kökünden ucuna doğru masaj uygulayın. Rahatlayacaksınız! Günde 6 adet badem yediğiniz taktirde tırnaklarınızdaki değişimi fark edeceksiniz. Bademde, tırnakların ihtiyaç duyduğu yağ asitleri vardır.

Hiç yorum yok: