19 Ekim 2008 Pazar



ARPACIK SOĞANLI KUSKUS PİLAVI

MALZEMELERİ

2 su bardağı kuskus

2,5 arpacık soğanı

2 domates

5 çorba kaşığı margarin

2-3 su bardağı sıçak et suyu. tuz. karabiber

YAPILIŞI

Arpacık soğanları temizleyin. Margarini tencerede eritip arpacık soğanları 5- 6 dakika kavurun.

Soğanları tencereden alıp aynı yağa kuskusu ilave edin.

Sürekli karıştırarak 3- 4 dakika kavurun.

Sıcak et suyunu kuskusa ekleyin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve tencereye ilave edin.

Tuz, karabiber ve arpacık soğanları ekleyin.

Orta ateşte bir taşim kaynatın. Suyunu çekmeye başlayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin.

Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: